Fereşte-te de ŢEPELE IMOBILIARE: "Când actele ajung pe mâna cui nu trebuie, riscurile sunt enorme"

Cu atât mai mult cu cât piaţa imobiliară este în regres, tentaţia unora de a plăti un comision mai mic pentru o tranzacţie este mare. Iar de aici şi până la o colaborare cu un agent fals este un pas foarte mic, scrie cugetliber.ro.

Există persoane care pretind că aparţin de o agenţie profesionistă şi că pot ajuta la semnarea unei tranzacţii contra unui tarif mult mai mic decât cele practicate în piaţă. În realitate, falsul agent nu este mai mult decât o simplă persoană care a găsit nişte anunţuri în presă şi vrea să facă bani uşor de pe urma lor.

Adeseori nu ştie mersul legal al unei tranzacţii, nu poate ajuta clienţii cu o consiliere pertinentă, insistă ca actele să nu fie făcute prin notar, ci la sediul agenţiei, invitând clientul într-un sediu fictiv şi, în cele mai rele cazuri, poate face parte din structuri de furt imobiliar.

Un specialist în domeniu a spus că, în realitate, cea mai mare problemă constă în aceea că nu toţi clienţii şi proprietarii ştiu ce să le ceară agenţilor imobiliari.

Or, acesta este principalul motiv care duce la confuzii, iar când actele unei case ajung pe mâna cui nu trebuie, riscurile sunt enorme.

În plus, bărbatul a precizat că un agent profesionist care lucrează printr-o agenţie nu are nicio problemă să meargă la notar, chiar şi pentru precontract, dacă asta este dorinţa clientului. "Să nu ne mai mirăm de ce, de-a lungul anilor, atâtea şi atâtea acte de proprietate, cu cheile casei cu tot au ajuns pe mâna rechinilor imobiliari. Când, de dragul unui comision mai mic, ai acceptat să colaborezi cu un agent fals, pierderea locuinţei rămâne, de departe, cel mai mare risc!".